2018. 01. 11.

15 érdekesség a Disney mesékről!



Sziasztok! 15 érdekesség hoztam nektek a Disney mesékről:

15. Ariel az egyetlen Disney-hercegnő, aki nem embernek született.

14. A 101 kiskutyában Pongónak 72, Perditának 68 pettye van.
13. Csipkerózsika mindössze 18 percet töltött a vásznon, ezalatt 18 rövid dialógust kapott, így a hercegnők közül ő a legcsendesebb.


12. Merida az egyetlen hercegnő, akinek fiútestvérei vannak.
11. Aladdin arcát részben Tom Cruise-ról mintázták.
10. A dzsungel könyve volt az utolsó animációs film, aminek készítésében még Walt Disney személyesen is részt vett. 10 hónappal a halála után mutatták be.
9. Hamupipőke volt az első, Belle pedig a második Disney-hercegnő, aki nem királyi származású eredetileg.



8. Mickey egér nevét eredetileg Mortimer-nek szánták, de Walt felesége meggyőzte őt a változtatásról, mert szerinte a Mortimer fellengzősen hangzik.


7. A Hófehérke és a hét törpe munkálatai során Walt Disney egy egész állatseregletet tartott a stúdióban, hogy az animátoroknak legyen elég élő referenciájuk.
6. Pocahontas az egyetlen hercegnő, akinek tetoválása van.
5. Az összes Walt Disney-klasszikus közül a Csodacsibének van a legalacsonyabb, a Pinokkiónak pedig a legmagasabb értékelése a Rotten Tomatoes oldalán.


4. Aranyhaj és Flynn feltűnnek Elsa koronázásán a Jégvarázsban.
3. Alapjában véve szinte minden Disney-karakter feltűnik egy másik filmben, ez az alkotók állandó meglepetése. (Legutóbb például Mickey egér is látható volt a Jégvarázsban.)
2. Glen Keane animátor Tarzan karakterét a saját tinédzser fiáról, Maxről mintázta, aki szeretett gördeszkás mutatványokat bemutatni.

1. A Szépség és a Szörnyeteg a valaha volt első animációs film, amit a Legjobb film kategóriában jelöltek az Oscar-gálán. (Azóta is összesen három ilyen van; a másik kettő pedig a Fel és a Toy Story 3.)

Forrás: --> ITT

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése